“Gemeenten onzorgvuldig”

“Gemeenten onzorgvuldig bij uitwerking privacyregels sociaal domein”, dat is de titel van het persbericht dat de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) op 19 april j.l. publiceerde. De AP constateert dat gemeenten onvoldoende weten welke persoonsgegevens van hun burgers zij in het sociaal domein mogen verwerken en welke regels daarvoor gelden.

De crux zit in hem in de volgende vraagstukken. Welke gegevens mogen op welke plekken worden gebruikt en voor welke doelen? En hoe informeert een gemeente haar burgers over het gebruik van gegevens? De overheid werkt immers met steeds meer privacygevoelige informatie. Denk bijvoorbeeld aan informatie van kwetsbare gegevens van mensen die op gebieden als jeugdzorg, maatschappelijke ondersteuning en chronische ziekten afhankelijk zijn van hun gemeente.

Dutch Delta Group ondersteunt tientallen gemeentes bij deze materie. Wij maken inzichtelijk welke gegevens op welke plekken gebruikt mogen worden en bieden transparantie over het gebruik en verwerken van gegevens. Daarnaast verzorgen wij monitoring en hardening, waardoor gemeenten de BIG kunnen invoeren, testen en compliance aantonen.

Lees hier meer over onze dienstverlening. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Deel dit artikel

Terug naar nieuwsoverzicht.