Klaar voor BIG-audits

Zorgvuldig omgaan met gegevens van burgers en organisaties is voor gemeenten nu belangrijker dan ooit. De overheid beheert immers steeds meer privacygevoelige informatie. Om de veiligheid hiervan te kunnen waarborgen is de Baseline Informatiebeveiliging Gemeenten (BIG) ontwikkeld, met daaraan gekoppeld een strikte periodieke auditverplichting. Daarom heeft Dutch Delta Group het DDG Monitoring Systeem uitgebreid met de component Hardening.

Component Hardening

Met behulp van het DDG Monitoring Systeem controleren we 24/7 of alles naar behoren werkt. Denk bijvoorbeeld aan monitoring van databases, gegevensdistributiesystemen of events. Hieraan voegen we de component Hardening toe. Met weinig moeite heeft u dan veel resultaat! Het component Hardening genereert rapportages die perfect aansluiten op de BIG. Deze rapportages zijn een-op-een te gebruiken in de audits. Zo voorkomt u hoge boetes en negatieve auditbeoordelingen.

Auditverplichting

Het invoeren, testen en compliance aantonen van de BIG is een kennis- en arbeidsintensieve uitdaging voor gemeenten. Zeker bij onderdelen van de BIG waarin ICT een belangrijk onderdeel vormt is dit complex en tijdrovend, ook gezien de periodieke audit verplichting. De voordelen van de component Hardening op een rij:

  • Een 100% Nederlands product.
  • Korte, eenvoudige implementatie en schaalbaar.
  • Geautomatiseerde, onafhankelijke audit en -rapportage van een deel van de BIG maatregelen.
  • Inzicht in IT beveiligingsproblemen en compliance issues.
  • Consistente, periodieke rapportage.
  • Significante verlaging van audit en compliance kosten.

Geïnteresseerd? Neem nu contact op met een van onze consultants via info@dutchdeltagroup.nl.

Deel dit artikel

Terug naar nieuwsoverzicht.