Gegevensmanager Superman? Houd de groeiende verantwoordelijkheid behapbaar

Klantendag DDG in teken van AVG en veranderend applicatielandschap

De tweede klantendag van Dutch Delta Group op 29 mei 2018 in het Spoorwegmuseum was wederom een succesvolle en inspirerende dag! Twee thema’s stonden centraal: de AVG en het veranderend applicatielandschap. De boodschap van de dag: een gegevensmanager is een superman. Deze manager moet overal vanaf weten, iedereen hulp kunnen bieden en alle problemen kunnen oplossen.

 

Voor het thema AVG hielden we een paneldiscussie, met zowel juridische, technische als organisatorische experts. De stemming zat er goed in! Het leverde veel nieuwe inzichten op. “We moeten vooral niet alleen checkboxen aankruisen, maar vooral zelf goed blijven nadenken wat belangrijk is”, verwoordde een deelnemer het.

 

In het middagprogramma stond het veranderend applicatielandschap centraal. Rode linten in de ruimte gaven stellingen aan; deelnemers konden per stelling aangeven of ze het ermee eens waren of niet. De boodschap: een gegevensmanager moet een schaap met 5 poten worden. Deze manager moet zowel juridisch, technisch als organisatorisch verstand van zaken hebben én van alle nieuwe ontwikkelingen en veranderende wetgeving afweten. Deze personen zijn zeldzaam. Koester ze als je ze hebt! Ga anders vooral op zoek naar creatieve oplossingen om de groeiende verantwoordelijkheden behapbaar te houden. Als afsluiting van dit thema benadrukte ArchiXL welke voordelen het inzichtelijk maken van je applicatielandschap biedt.

 

De dag sloten we af met een korte samenvatting, een goodiebag waaronder ons boekje ‘Gegevensmanagement hoe & wat’ en een rondje door het Spoorwegmuseum. We hopen iedereen ook volgend jaar weer welkom te heten om samen te praten over recente ontwikkelingen in de gemeentemarkt. Wij houden in ieder geval in de gaten wat er speelt!

 

*Met dank aan ArchiXL, KPN en Europadecentraal.

Dutch Delta Group wordt Infradax Overheid

Dutch Delta Group werd in 2020 onderdeel van Infradax. Dat biedt veel voordelen en daarom zetten we in november de volgende stap. We gaan verder onder de naam Infradax Overheid.

meer lezen >>

Onder de vleugels van Infradax trekt Dutch Delta Group (DDG) de ingezette lijn door

IT-dienstverlener Infradax heeft de Dutch Delta Group overgenomen. Hiermee zetten we een volgende stap om samen een sterke en duurzame onderneming te bouwen.

meer lezen >>

Dutch Delta Group onderdeel van Infradax Group

IT-dienstverlener Infradax, een portfoliobedrijf van BB Capital Investments, heeft de Dutch Delta Group overgenomen. Dat maken de verschillende partijen vandaag bekend.

meer lezen >>
DDGHelpt Portal | Login