Gegevensmanager Superman? Houd de groeiende verantwoordelijkheid behapbaar

Klantendag DDG in teken van AVG en veranderend applicatielandschap

De tweede klantendag van Dutch Delta Group op 29 mei 2018 in het Spoorwegmuseum was wederom een succesvolle en inspirerende dag! Twee thema’s stonden centraal: de AVG en het veranderend applicatielandschap. De boodschap van de dag: een gegevensmanager is een superman. Deze manager moet overal vanaf weten, iedereen hulp kunnen bieden en alle problemen kunnen oplossen.

 

Voor het thema AVG hielden we een paneldiscussie, met zowel juridische, technische als organisatorische experts. De stemming zat er goed in! Het leverde veel nieuwe inzichten op. “We moeten vooral niet alleen checkboxen aankruisen, maar vooral zelf goed blijven nadenken wat belangrijk is”, verwoordde een deelnemer het.

 

In het middagprogramma stond het veranderend applicatielandschap centraal. Rode linten in de ruimte gaven stellingen aan; deelnemers konden per stelling aangeven of ze het ermee eens waren of niet. De boodschap: een gegevensmanager moet een schaap met 5 poten worden. Deze manager moet zowel juridisch, technisch als organisatorisch verstand van zaken hebben én van alle nieuwe ontwikkelingen en veranderende wetgeving afweten. Deze personen zijn zeldzaam. Koester ze als je ze hebt! Ga anders vooral op zoek naar creatieve oplossingen om de groeiende verantwoordelijkheden behapbaar te houden. Als afsluiting van dit thema benadrukte ArchiXL welke voordelen het inzichtelijk maken van je applicatielandschap biedt.

 

De dag sloten we af met een korte samenvatting, een goodiebag waaronder ons boekje ‘Gegevensmanagement hoe & wat’ en een rondje door het Spoorwegmuseum. We hopen iedereen ook volgend jaar weer welkom te heten om samen te praten over recente ontwikkelingen in de gemeentemarkt. Wij houden in ieder geval in de gaten wat er speelt!

 

*Met dank aan ArchiXL, KPN en Europadecentraal.

DDG levert 5 nieuwe diensten

De afgelopen maanden heeft DDG niet stilgezeten. Op basis van de vraag vanuit de markt, maar ook zeker vanuit onze eigen kenneis in gemeenteland, heeft DDG 5 nieuwe diensten ontwikkeld.

meer lezen >>

Een slimme E-gemeente? Dat begint met een goede digitale werkplek

Met de handtekeningen werd het feit: de samenwerking tussen Dutch Delta Group en KPN. En daarmee is de 1e stap gezet om een unieke digitale en beheerde werkomgeving te bieden aan lokale overheden.

meer lezen >>

Unieke samenwerking Dutch Delta Group en KPN

Met de handtekeningen werd het feit: de samenwerking tussen Dutch Delta Group en KPN. En daarmee is de 1e stap gezet om een unieke digitale en beheerde werkomgeving te bieden aan lokale overheden.

meer lezen >>

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

DDGHelpt Portal | Login