Onder de vleugels van Infradax trekt Dutch Delta Group (DDG) de ingezette lijn door

Een nieuwe en belangrijke stap voor Dutch Delta Group (DDG): vanaf nu maakt het bedrijf deel uit van de Infradax Group. Theo Pronk en Michaël Leushuis, respectievelijk algemeen manager en commercieel manager van DDG, geven tevreden tekst en uitleg. Als klanten al gevolgen van de overname gaan merken, dan zijn die alleen maar positief.

Sinds 2018 wordt Dutch Delta Group geleid door het huidige managementteam, dat behalve Pronk en Leushuis ook uit Joris van Heesch en Daisy Schuchmann bestaat. Pronk: “Onze oprichters en voormalig eigenaren hebben toen bewust een stap terug gedaan en uiteindelijk heeft dit nu geresulteerd in de succesvolle verkoop van DDG aan de Infradax Group.”

Begeleiden richting cloud
De overname door Infradax, specialist op het gebied van IT lifecycle management, kent meerdere voordelen voor DDG en de gemeenten die het als klant heeft. Leushuis illustreert wat hij in de markt ziet: “De markt van lokale overheden digitaliseert in een rap tempo, mede door de omgevingswetgeving die in 2022 van kracht wordt. Daardoor neemt de complexiteit toe, net als de werkdruk van de gemeentelijke IT-afdeling. Daarom kiezen gemeenten er steeds vaker voor om applicaties in de cloud van de applicatieleverancier af te nemen. Ze willen mogelijk compleet outsourcen maar de gedane hardware-investering is nog niet compleet afgeschreven. Infradax heeft de schaal en het serviceapparaat om ons daar perfect bij te ondersteunen. Onze toegevoegde waarde is kennis op het vlak van applicaties en informatiebeveiliging, Infradax kan het beheer van de apparatuur oppakken. Zo vullen we elkaar prima aan.”

Infradax werkt binnen de groep aan overnames van andere IT-dienstverleners en ook daarin ziet DDG kansen. Pronk: “Mogelijke nieuwe acquisities zullen complementair aan ons zijn.”
“Klanten hebben een voorkeur voor one-stop-shopping, zodat ze voor hun IT met maar één gesprekspartner te maken hebben”, geeft Leushuis aan. “Als onderdeel van de Infradax Group kunnen we perfect aan die behoefte voldoen.”

Groeien
Het blijkt duidelijk dat het enthousiasme van de twee groot is. Leushuis: “De kwaliteit van onze dienstverlening zal minstens zo hoog blijven als klanten nu van ons gewend zijn. We kunnen ze hierdoor alleen maar beter helpen bij de uitdagingen die de steeds verdergaande digitalisering met zich meebrengt.” Pronk: “Verder verandert er niets. Ons managementteam blijft hetzelfde en dat geldt ook voor de identiteit van het bedrijf. DDG zal zich verder uitbreiden om aan de sterk groeiende vraag vanuit de markt te voldoen.”

DDG verwacht op zijn beurt ook van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor Infradax. Leushuis: “Met een relatief klein bedrijf van 25 personen zijn we IT-partner van 220 gemeenten. Bij 130 stuks doen we het technisch- en functioneel applicatiebeheer van de gemeentelijke applicaties. Dat lukt ons omdat we lean and mean te werk gaan en operational excellence ver hebben doorgevoerd. De expertise op applicatief vlak dragen wij ook graag over richting de andere markten waarin Infradax actief is, zoals onderwijs en zorg.”

Dutch Delta Group wordt Infradax Overheid

Dutch Delta Group werd in 2020 onderdeel van Infradax. Dat biedt veel voordelen en daarom zetten we in november de volgende stap. We gaan verder onder de naam Infradax Overheid.

meer lezen >>

Onder de vleugels van Infradax trekt Dutch Delta Group (DDG) de ingezette lijn door

IT-dienstverlener Infradax heeft de Dutch Delta Group overgenomen. Hiermee zetten we een volgende stap om samen een sterke en duurzame onderneming te bouwen.

meer lezen >>

Dutch Delta Group onderdeel van Infradax Group

IT-dienstverlener Infradax, een portfoliobedrijf van BB Capital Investments, heeft de Dutch Delta Group overgenomen. Dat maken de verschillende partijen vandaag bekend.

meer lezen >>
DDGHelpt Portal | Login