Welke gegevens registreer je en hoe worden deze gedistribueerd? Registreer en optimaliseer.

DDG zorgt er met Master Data Management voor dat alle belangrijke bedrijfsgegevens binnen de gemeente op een centrale plek opgeslagen en beheerd worden. Hierbij staat de beschikbare informatie over een product, proces, klant en dienst in één masterfile, zodat alle basisregistraties en kernregistraties op één plek – en vervolgens in de hele keten – gewijzigd worden. Zo wordt de versnippering van informatie tegengegaan en wordt er in geen enkel systeem met verouderde gegevens gewerkt. Hierdoor worden kosten als gevolg van fouten of herzieningen beperkt. Bovendien zijn rapportages betrouwbaarder en kunnen bedrijfsprocessen optimaal geautomatiseerd worden.

In het kader van Master Data Management kunnen we voor een gemeente:

Voordeel

Gegevenslandschap

Het volledige gegevenslandschap in kaart brengen zodat de gemeente weet welke gegevens waar geregistreerd worden (IST).

Voordeel

Inrichting

Advies uitbrengen over de nieuwe inrichting van het landschap gebaseerd op GM-AP1. Hierbij winnen we gegevens eenmalig in om ze meervoudig te gebruiken.

Voordeel

Bewustheidstrainingen

Bewustheidstrainingen organiseren voor de gebruikersorganisatie en in kaart brengen met welke knelpunten een gemeente in de toekomst rekening moet houden.

Voordeel

Rapportages

Op basis van rapportages laten zien welke issues er spelen (waar worden niet dezelfde gegevens gebruikt?).

Voordeel

MDM

De technisch en functionele koppelingen onderzoeken en optimaliseren om ervoor te zorgen dat ze het Master Data Management niet belemmeren

Meer informatie over DDG Master Data Management?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op DDG
DDGHelpt Portal | Login