In het kader van deze dienst controleren we dagelijks de kwaliteit van de databaseomgeving.

Hierbij wordt de back-up gecontroleerd en zoeken we gericht naar fouten zoals ‘Invalid objects’. Bovendien controleren we diverse drempelwaardes, zodat we proactief beheer kunnen uitvoeren. Indien een tablespace voor meer dan 80% is gevuld en daardoor de drempelwaarde overschrijdt, dan is dat een signaal om actie te ondernemen. De DDG Database Administrator beoordeelt de situatie en neemt gepaste maatregelen voordat de tablespace volloopt en de database niet meer beschikbaar is.

Dankzij de combinatie met het DDG Monitoring Systeem kunnen wij 24 uur per dag en 7 dagen per week de databaseomgeving in de gaten houden. Zo worden we bij afwijkend gedrag van de database direct geïnformeerd, zodat we meteen in actie kunnen komen. Onderdeel van het DDG Monitoring Systeem is de rapportagemodule. Hiermee rapporteren we periodiek over de status van de database en tonen wij de behaalde beschikbaarheid van de database aan. Om volledig inzicht te kunnen verschaffen, rapporteren we ook over incidenten. Naast het continue monitoren van de Oracle-omgeving voeren we een aantal operationele beheertaken uit.

Naast het continue monitoren van de Oracle-omgeving voeren we een aantal operationele beheertaken uit. Deze taken zijn daar onderdeel van:

Voordeel

Beheer database users

Maken/wijzigen (bijvoorbeeld wachtwoorden/verwijderen).

Voordeel

Beheer database privileges

Rechten en rollen toekennen en terugzetten.

Voordeel

Beheer database objecten

Tabellen, indexen, constraints, sequences e.d. aanmaken, wijzigen en/of verwijderen.

Voordeel

Beheer database parameters

Wijzigen, toevoegen en/of verwijderen.

Voordeel

Beheer tablespaces

Aanmaken, wijzigen en/of verwijderen.

Voordeel

Maken van Oracle dumps

Uitvoeren van leveranciersverzoeken (SQL scripts en dergelijke).

Voordeel

Oplossen Invalid Objects

Optioneel: inclusief upgrades

Als aanvulling op het dagelijks beheer bieden we de mogelijkheid om upgrades voor Oracle door ons te laten uitvoeren. In het kader hiervan installeren we de databasesoftware die door Oracle wordt uitgeleverd. Dat gebeurt viermaal per jaar en wij beoordelen of deze (beveiligings)upgrades noodzakelijk zijn voor de omgeving waarvan jij en je collega’s gebruikmaken. Op basis van deze beoordeling (en eventuele richtlijnen van de applicatieleverancier) voeren we de installatie van de benodigde patches uit.

Meer informatie over DDG Oracle beheer?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op DDG
DDGHelpt Portal | Login